LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Extra subsidie asbestdaken zowel voor particulieren als bedrijven

Extra subsidie asbestdaken zowel voor particulieren als bedrijven

Vanaf volgend jaar kunnen eigenaren van gebouwen die nog een dak met asbest hebben een subsidie aanvragen voor renovatie. De subsidieregeling is door het ministerie van Infrastructuur en Milieu in het leven geroepen om de sanering te versnellen.

De subsidie is een extra aansporing om binnen negen jaar alle daken asbestvrij te krijgen. Het gaat bij deze extra subsidie over  asbestdaken met een oppervlakte van meer dan 35 vierkante meter, en kan zowel door particulieren als bedrijven en instellingen worden aangevraagd. Per vierkante meter wordt er 4,50 euro subsidie gegeven, met een maximum van 25.000 euro per adres.

Voor de subsidieregeling is tot en met 2019 minimaal 75 miljoen beschikbaar. Hiermee kan dan meer dan 16 miljoen vierkante meter versneld worden gesaneerd. Volgend jaar is het subsidiebudget vastgesteld op tien miljoen euro.

Particulieren en bedrijven kunnen vanaf 4 januari 2016 een subsidieaanvraag doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Een van de voorwaarden bij het toekennen van de subsidie is dat de werkzaamheden door een gecertificeerd bedrijf worden uitgevoerd. Ander asbestmateriaal dat in gebouwen kan zitten, zoals isolatiemateriaal dat onder de dakbedekking zit, wordt niet verboden omdat dit materiaal niet onder invloed van de buitenlucht verweert en niet kan vrijkomen. Dit materiaal komt daarom ook niet in aanmerking voor de subsidie.

dinsdag 15 december 2015  |  1 reactiespermalink

Reacties

Mij viel intussen verschillende keren op dat er in de provincie Groningen fraaie boerderijen staan maar die een zeer grote 'kap' of dak hebben maar die vaak bestaat uit (verouderde..) asbestcement golfplaten. Hebben deze niet óók te lijden onder de bewegende Groningse bodem waardoor mogelijkerwijs scheuren en 'vrije vezelvlucht' kán (..) ontstaan? Misschien is het dus verstandig om JUIST ook dit deel bij de zo nodige renovatie- en herstelwerkzaamheden direct mee te nemen in het uit te voeren werk en te 'bekostigen' onderdelen. Het is 2024 voor je 't weet. Overigens nam ik meer dan eens waar dat er op boerenerven soms STAPELS voorraad van asbestcementen (oude !!) golfplaten liggen. Maar, toepassing ervan IS verboden - toch al sinds 1993 !?

reactie door jan van zelm  |  zaterdag 23 januari 2016 @ 00:32 uur

Reactie plaatsen

Bevestigingscode