LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Malafide asbestsaneringen eerder in beeld

Malafide asbestsaneringen eerder in beeld

Inspectie SZW heeft een smartphone app laten ontwikkelen waarmee iedereen melding kan maken van verdachte asbestsaneringen.

Deze app is gericht op het opsporen van malafide asbestsaneringen. Ziet u dat ergens asbest verwijderd wordt? Check op de kaart of deze asbestsanering is gemeld bij de Inspectie SZW.  Sanering niet op de kaart? Meld de locatie bij de Inspectie SZW .

Samenwerking intensiveren
De app is een handig, laagdrempelig middel om verdachte situaties met asbest door te geven. De Inspectie wil de samenwerking met medetoezichthouders intensiveren. Zij weten immers wat er gebeurt in de wijken en zijn dan ook onmisbaar voor de Inspectie SZW bij de bestrijding van malafide praktijken. De app is bedoeld voor een breed publiek. Niet alleen gemeentelijke toezichthouders kunnen er gebruik van maken. Ook voor de (milieu)politie en andere inspectieteams is de app goed bruikbaar. Maar ook kunnen gewone burgers meldingen doorgeven als zij onregelmatigheden zien in hun eigen wijk.

 

 

Minder afhankelijk
Met deze app is de Inspectie minder afhankelijk van de netwerken van de individuele inspecteurs en het telefonische meldpunt. Toezichthouders en handhavers kunnen hiermee verdachte situaties op eenduidige wijze doorgeven aan de Inspectie.
U kunt direct controleren of asbestsloopwerkzaamheden die u onderweg tegenkomt, zijn gemeld bij de Inspectie. Is dat niet het geval , dan meldt u de asbestsloopwerkzaamheden. Een inspecteur zal de melding beoordelen. U ontvangt altijd een terugkoppeling. Vermoedt de Inspectie dat de sanering niet volgens de regels wordt uitgevoerd? En is er voldoende informatie beschikbaar? Dan gaat een inspecteur op onderzoek uit.

De app is beschikbaar via de Google Play Store en de Apple Appstore, zoek op ‘asbestwerkzaamheden’

dinsdag 13 mei 2014  |  1 reactiespermalink

Reacties

Prima initiatief. En natuurlijk heeft niet 'iedere passant/waarnemende burger de parate kennis maar wel gezond verstand waarvan in verdachte situaties gebruik gemaakt kan worden. De ontvanger filtert de noodzaak tot checken dan dus wel. Maar: Stel- Ik zie brokstukken van asbestcementplaten in een speeltuin liggen, dus zónder dat er gesloopt of gesaneerd wordt op die plek en op dat moment (..het is een zelf ervaren praktijksituatie overigens, die ik destijds meldde!). Kan/moet men deze dan óók via déze app. melden ?

reactie door Jan van Zelm  |  dinsdag 20 mei 2014 @ 13:22 uur

Reactie plaatsen

Bevestigingscode