LTO Nederland wil overleg met verzekeraars Avero Achmea en Interpolis over het besluit om de asbestdekking in aansprakelijkheidsverzekeringen per 1 april te schrappen. Het gaat in totaal om circa 60.000 verzekerden, van wie een groot aantal in de agrarische sector. Voor schade door asbest aan de menselijke gezondheid zijn de verzekeringsmaatschappijen dus niet meer aansprakelijk. Dat ligt anders bij bijvoorbeeld brand of het instorten van een gebouw. Die kosten zijn in verzekeringen nog wel gedekt.
"We nemen het asbestprobleem uiterst serieus", zegt LTO-voorzitter Albert Jan Maat. ‘De risico's lijken groter dan aanvankelijk gedacht en daarom pleit ik voor een gezamenlijk overleg met alle betrokken partijen om de risico's in kaart te brengen, te verminderen en waar mogelijk tot een minimum te beperken."
bron: LTO Nederland, 11/04/11
Is het niet een beetje anders? Natuurlijk neemt men HIER het asbestprobleem serieus. Maar dát probleem is van een andere orde dan het gezondheidsprobleem. Steeds vaker en steeds sterker worden letselschadeclaims succesvol (..alhoewel dood simpelweg DOOD blijft..) tot een einde gebracht al is de termijn van een procedure nóg steeds niet echt teruggebracht bij tegenspartelende verantwoordelijke partijen. Prof. J de Ruiter beoogde dat (en niet alleen) weliswaar maar dat is gebleken een rotsblok van formaat te zijn, NIET in beweging te krijgen. En JA. Dán is een besluit om de 'asbestdekking in aansprakelijkheidsverzekeringen' te schrappen de "snelste oplossing..... Je haalt eenvoudigweg (..!?) de mogelijkheid weg. Klaar is KEES - (Een fictieve afkorting van een NIET bestaande verzekeRAAR.) DE maatschappijen die deze schrapping van mogelijkheden overwegen of reeds uitvoerden mogen zich melden.